Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Drammen Tentro er frikirkelig konfirmasjon som arrangeres av ulike kirker i og rundt Drammen. Tentro kan velges i stedet for kirkelig eller borgerlig konfirmasjon. Dette er et nasjonalt undervisningsopplegg, og alle kirker som tilbyr dette har vært igjennom et lederkurs.

Å konfirmere seg er ikke en selvfølge. Valget å konfirmere seg på Tentro er et valg som innebærer å lære om kristen tro sammen med andre som er innstilt på det samme. Vi har et opplegg med undervisning og turer som vi mener er både ambisiøst og morsomt. Du trenger ikke være kristen, døpt eller være medlem av noen kirke for å konfirmere deg i Tentro.

Tentro bygger på den kristne lære. Vårt ønske er at ungdommene selv skal få prege samlingene. Det kan være ting konfirmantene lurer på, eller noe de opplever i sin hverdag. Det skal være rom for tro, tvil og spørsmål - de store spørsmålene om Gud, og hvordan vi kan leve våre liv som kristne. Noen av temaene som tas opp i løpet av et år er: Hvem er Gud? - Hvordan levde Jesus her på jorden? - Bønn og bibel - Selvbilde og identitet.

Tentro ønsker å ta tak i tenåringers hverdag og virkelighet, og knytte dette opp mot kristen tro.  Undervisningsformen er derfor lagt opp for å involvere konfirmanten med opplevelser som engasjerer, virkemidler hentet fra hverdagen, film, musikk, bilder, illustrasjoner og fortellinger, leker og konkurranser.?

Å velge frikirkelig konfirmasjonsundervisning innebærer ingen forpliktelser i forhold til kirkene som arrangerer konfirmasjonsundervisningen. Deltakeren trenger ikke å ha medlemskap i en menighet for å være med. Tentro er åpent for alle, det stilles ingen krav om å være døpt for å konfirmere seg i Tentro.

Hvem er vi?
Drammen Tentro har tidligere vært kjent som Nedre Buskerud Tentro. (NB Tentro).

Den daglige driften av Drammen Tentro ledes av et arbeidsutvalg med ledere fra Misjonskirken Drammen, Elvebyen Familiekirke og Misjonskirken Betel Mjøndalen.

Har du spørsmål om opplegget kan du kontakte Øyvind Slåtta i Misjonskirken Drammen 915 87 629 eller Monica Tolås Hagen i Elvebyen Familiekirke 450 04 503.

Drammen Tentro er også konfirmasjonsopplegget for DKS-kirken, Drammen frikirke, Salem Åros, Betel Nærsnes, Sentermenigheten Asker, Senterkirken Eiker og PULS

Share on Facebook

Logg inn